Δεν μπορούσα να κοιτάξω καταπρόσωπο τα παιδιά μου Και να τους πω ότι ζουν έτσι Επειδή εγώ δεν βρήκα τα κότσια ν’ αγωνιστώ (Φράση στην πρόσοψη της κατάληψης του κτιρίου Γκίλμπερτ του Παπικού Καθολικού Πανεπιστημίου του Βαλπαραΐσο (PUCV), Χιλή)

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Καταγγελία-Ανακοίνωση

Η Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης καταγγέλλει την κατάπτυστη στάση της ΚΝΕ στον σύλλογο μας.
Σήμερα, μετά την καθιερωμένη παρέμβαση της Συντονιστικής στην εγγραφή των πρωτοετών συμφοιτητών μας, γυρνώντας στην είσοδο των ηλεκτρολόγων, βρήκαμε τραπεζάκι του ΜΑΣ (Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών -Μέτωπο της ΚΝΕ στα πανεπιστήμια) μπροστά στην είσοδο της κατάληψης.
Ενώ τους παροτρύναμε να μεταφέρουνε το τραπεζάκι τους έξω από τον χώρο της κατάληψης, επιφανές στέλεχος και μέλη της ΚΝΕ, μέσα στα οποία και άτομα που δεν ανήκουν στο σύλλογό μας, επιλέξανε εσκεμμένα (και ''μάλλον'' προσχεδιασμένα) να στοχοποιήσουνε μέλη της Συντονιστικής οδηγώντας στον τραυματισμό ενός συναδέλφου και συναγωνιστή μας.
Σαν να μην έφτανε αυτό, σήμερα το απόγευμα και κατά την διάρκεια της Συντονιστικής Επιτροπής για την ανάρτηση του εβδομαδιαίου προγράμματος της κατάληψης,  αναρτήθηκε στο thmmy.gr αντιπαραθετικό κομματικής προέλευσης πρόγραμμα κατάληψης από την επιτροπή αγώνα (που αναφέρεται στο ΜΑΣ).
Για εμάς αυτή η προσπάθεια καπήλευσης και καταπάτησης της απόφασης του συλλόγου από όπου και αν προέρχεται δεν θα μπορούσε να γίνει ανεκτή. Επίσης ο τρόπος με τον οποίο πάρθηκε αυτή η απόφαση από την επιτροπή αγώνα, δηλαδή χωρίς να υπάρχει συμμετοχή στό όργανο της κατάληψης - συλλόγου (συντονιστική επιτροπή κατάληψης, ανοιχτή σε όλα τα μέλη του συλλόγου) για να κοινοποιήσουν τις ''ιδέες'' τους, δείχνει ξεκάθαρα την πολιτική γραμμή που έχουν αποφασίσει να ακολουθήσουν, ενάντια στις συλλογικές αποφάσεις και αντιπαραθετικά προς το κίνημα που σχηματίζεται.  Φαίνεται λοιπόν πως ό,τι δεν μπορούν να χειραγωγήσουν, προσπαθούν να το καταστείλουν. Η προσπάθεια σφετερισμού της λειτουργίας του μοναδικού οργάνου υλοποίησης της Γ.Σ., δηλαδή της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης φυσικά και δεν έμεινε και δεν θα μείνει αναπάντητη!
Καλούμε κάθε μέλος του συλλόγου να καταδικάσει τις επικίνδυνες πρακτικές της ΚΝΕ, και να υπερασπιστεί έμπρακτα την απόφαση της Γ.Σ. της Τρίτης.
Η Συντονιστική Επιτροπή Κατάληψης είναι όργανο ανοιχτό προς όλα τα μέλη του συλλόγου, η κατάληψη είναι εργαλείο αγώνα και όχι κάποιου είδους παραμάγαζο οποιασδήποτε κομματικής νεολαίας. Στην κατεύθυνση αυτή η απόφαση της συντονιστικής ήταν να μην λάβει χώρα καμία εκδήλωση και να αποτραπεί οποιαδήποτε προσπάθεια ''κατάληψης'' της κατάληψης, από όποιον φορέα, κομματικό ή μη, που επιχειρεί να πλήξει των αγώνα μας. Καλούμε τα μέλη της ΚΝΕ να σεβαστούν τις αποφάσεις του συλλόγου και να σταματήσουν τέτοιου τύπου επικίνδυνες για το κίνημα πρακτικές, που μόνο το μαύρο μπλοκ της Κυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ) και των συμμάχων της (ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΗΣΥ) μπορούν να εξυπηρετήσουν.
Ο αγώνας μας δεν προβοκάρεται και συνεχίζεται μέχρι την ολοκληρωτική ανατροπή του νόμου πλαίσιο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου